RTL8192cu (Asus USB-N13 usb wireless) slow speed on Linux (debian7)


Posted: luglio 19th, 2014 | Author: | Filed under: Bug, English, Guide, Linux, Senza categoria | Tags: , , , , | No Comments »


A very good tutorial which works, found here.

That’s the way to solve the problem:

I have found the answer for this. I combined instructions from different websites to get this (from http://askubuntu.com/questions/168627/connecting-asus-usb-n13-wireless-adapter and http://act28.blogspot.com.au/2011/06/how-to-get-asus-usb-n13-adapter-working.html).

First start by downloading the drivers the drivers from Realtek from this website – http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=21&PFid=48&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true

Note: Make sure that you scroll down and download the driver that matches the output from your lsmod (eg: rtl8192cu). I am also going to copy and paste some of the stuff straight from the other answers.

Next get the Linux headers necessary to build the drivers. Type/paste in the terminal, entering your password when asked:

sudo apt-get install linux-headers-uname -r

Then, we’ll install the software tools necessary to build the drivers. Type/paste:

sudo apt-get install build-essential

Now, let’s build the drivers!

Paste the below:

cd ~/Downloads/RTL8188C_8192C_USB_linux_v3.4.3_4369.20120622

Then type/paste:

sudo bash install.sh

You will see lines of text scroll by, pause, and scroll by again, as the driver is built and installed. You will know it’s done when the prompt returns, preceded by this message:

install -p -m 644 8192cu.ko /lib/modules/3.2.0-27-generic/kernel/drivers/net/wireless/ /sbin/depmod -a 3.2.0-27-generic

The Setup Script is completed !

Next you need to open the following files and modify them:

sudo gedit /etc/modprobe.d/network_drivers.conf

Once it is opened add the following lines to the file and save it:

install rt3070sta /sbin/modprobe –ignore-install rt3070sta $CMDLINE_OPTS; /bin/echo “0b05 1784” > /sys/bus/usb/drivers/rt2870/new_id

Then modify this file as well using the command:

sudo gedit /etc/udev/rules.d/network_drivers.rules

and to this add:

ACTION==”add”, SUBSYSTEM==”usb”, ATTR{idVendor}==”0b05″, ATTR{idProduct}==”1784″, RUN+=”/sbin/modprobe -qba rt3070sta”

Now just save the file and close the terminal window and restart. It should work on the first restart at full speed. If adapter is not recognized at the first bootup, then unplug and plug it back in for it to work(you will only have to do this once on the first bootup and then it should be auto recognized on every other restart after the first one).


Debian Jessie 64 bit and Skype 4.2 problems


Posted: settembre 20th, 2013 | Author: | Filed under: Bug, English | Tags: , , , , , , , , , , | No Comments »


Does skype glitch, skip or do you hear cracklings?

Edit /etc/pulse/default.pa and turn the Timer-based scheduler off, changing the line:

load-module module-udev-detect

to

load-module module-udev-detect tsched=0

 


Patch per Arduino e Ethernet Library in Debian Sid


Posted: ottobre 2nd, 2012 | Author: | Filed under: Arduino, Bug, Embedded, Linux, Senza categoria | Tags: , , , , , , , , , | No Comments »


Premetto che questo è uno sviluppo di quanto ho scritto nel precedente post, ma comunque ricapitoliamo per completezza.

Ho avuto un problema programmando Arduino Uno con Ethernet Shield per cercare di fare una richiesta DNS. In particolare la board non riusciva a ritrovare l’indirizzo IP del server richiesto, al suo posto infatti veniva ritornato l’indirizzo 0.0.0.0.

Read the rest of this entry »


Arduino e libreria DNS errore con la getHostByName


Posted: settembre 30th, 2012 | Author: | Filed under: Arduino, Bug | Tags: , , , , , , , | No Comments »


Ciao a tutti,

ieri giocando con l’ethernet shield di arduino mi sono imbattuto in un noioso (da capire) problema con la libreria standard Ethernet.

Il problema è che la libreria non riesce ad effettuare con successo un’interrogazione al server DNS e quindi non ci si riesce a connettere al server se si usa un nome dominio invece che un indirizzo ip.

Ho trovato (temporaneamente) una soluzione brutale. Aspetto che mi dicano qualcosa gli sviluppatori della libreria per poter fare di più.

Ecco il link al bug report con informazioni e la patch per risolvere temporaneamente il problema.


audio disturbato con flashplugin-nonfree in debian


Posted: giugno 13th, 2011 | Author: | Filed under: Bug | Tags: , , , , , , , , , , , | No Comments »


Utilizzando Debian Unstable a 64 bit, flashplugin-nonfree ed un qualsiasi browser che lo supporti (chromium, google-chrome, iceweasel, firefox), l’audio di alcune applicazioni flash risulta essere molto disturbato con fruscii, echi e molti altri rumori.

Il bug è legato ad un cattivo utilizzo della memcpy. La soluzione più semplice è precaricare la libreria, lanciando il browser con il seguente comando:

LD_PRELOAD=/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libc/memcpy-preload.so iceweasel

Ovviamente potete utilizzare iceweasel o un qualsiasi altro browser prima citato.
Altre informazioni sul bug possono essere trovate qui (in inglese).

 


  • Articoli Recenti:

  • Tag

  • Categorie

  • Meta

  • Licenza Creative Commons

    Copyright © 2017, | ldlabs.org – Blog is proudly powered by WordPress All rights Reserved | Theme by Ryan McNair modified By Francesco Apollonio

    Smilla Magazine Il Bloggatore iwinuxfeed.altervista.org Feedelissimo - tecnologia WebShake - tecnologia